Sezona

Dvojica motociklista teško, a suputnica jednog od njih lakše ozlijeđena u prometnim nesrećama u Istri

Šarlota Brnčić

Ilustracija Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Ilustracija Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Svi su prebačeni u pulsku bolnicu gdje im je pružena potrebna pomoć.Tri su osobe ozlijeđene u prometnim nesrećama koje su se dogodile jučer u Umagu i Labinu.


Prva prometna nesreća dogodila se oko 10.50 sati u Umagu kada je 79-godišnjak upravljao automobilom Peugeot, pulske registracijske oznake, kolnikom Ulice Žrtava fašizma. Dolaskom do raskrižja s Novigradskom ulicom, vozač je bez zaustavljanja ušao u raskrižje gdje je oduzeo prednost prolaska te je u njega udario motocikl Yamaha, bosanskohercegovačke registracijske oznake kojim je upravljao 24-godišnjak. Od siline udarca motociklist je zajedno s 21-godišnjom putnicom pao na kolnik.


U prometnoj nesreći je vozač motocikla teško, a njegova putnica lakše ozlijeđena te im je pomoć pružena u pulskoj bolnici.
Druga prometna nesreća dogodila se oko 23.12 sati u Istarskoj ulici u Labinu kada je 31-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,92 promila upravljao motociklom Gilera, pulske registracijske oznake. Vozač je nakon prelaska preko usporivača prometa i po ulasku u zavoj zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad motociklom, pao na kolnik i udario u rubnjak.


Ozlijeđenom motociklistu pružena je pomoć u pulskoj bolnici gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.