Dolijali kradljivci

Uhićena dvojica mladića koji su ukrali čak 29 bicikala

Šarlota Brnčić

Foto Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto Davorin Visnjic/PIXSELL

Kaznena djela, sumnja se, činili su na način da bi na raznim lokacijama u Zagrebu neovisno o dobu dana prilazili parkiranim biciklima na otvorenom ili u zatvorenim prostorima te prikladnim alatom prerezali sigurnosne sajle onih bicikala koji su bili osigurani, a nakon čega bi se odvezli s njima

Iza krađe gotovo tridesetak bicikala stoje dvojica 21-godišnjaka koje je uhitila zagrebačka policija, te ih osumnjičila za više krađa i teških krađa.
Provedenim krim istraživanjem, policijski službenici iz Novog Zagreba potvrdili su sumnju da su osumnjičeni od veljače 2018. godine do sredine listopada 2019. godine, zajedno s još jednom osobom za kojom se traga, otuđili ukupno 29 bicikala.
Kaznena djela, sumnja se, činili su na način da bi na raznim lokacijama u Zagrebu neovisno o dobu dana prilazili parkiranim biciklima na otvorenom ili u zatvorenim prostorima te prikladnim alatom prerezali sigurnosne sajle onih bicikala koji su bili osigurani, a nakon čega bi se odvezli s njima.
Ukupna šteta pričinjena kaznenim djelima iznosi oko 41.000 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanje posebno izvješće je podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu.