Podnesene kaznene prijave

Dvojac ukrao transformator na Škurinjama vrijedan 200 tisuća kuna, a potom je zbog njegova oštećenja došlo do onečišćenja okoliša

Šarlota Brnčić

ilustracija: Mateo Sardelin

ilustracija: Mateo Sardelin

Nakon što je osumnjičeni 49-godišnjak parkirao teretno vozilo na travnatu površinu u Saršonima, ulje je i dalje nastavilo istjecati. Time je mogao trajnije ili u znatnoj mjeri ugroziti kakvoću tla te život ili zdravlje ljudi...U riječkoj Prvoj policijskoj postaji dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim državljaninom Srbije zbog sumnje u krađu i 49-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u onečišćenje okoliša.


Državljanin Srbije se sumnjiči da je u kolovozu iz dvorišta trafostanice na Škurinjama otuđio transformator, koji je bio izvan funkcije. Za to je angažirao 49-godišnjaka, vlasnika teretnog vozila s dizalicom, a koji mu je otuđeni transformator pomogao ukrcati u vozilo nakon čega su se udaljili. Prilikom ukrcaja došlo je do oštećenja otuđenog transformatora, tako da je putem iz njega isteklo oko tisuću litara rashladnog ulja.


Nakon što je osumnjičeni 49-godišnjak parkirao teretno vozilo na travnatu površinu u Saršonima, ulje je i dalje nastavilo istjecati. Time je mogao trajnije ili u znatnoj mjeri ugroziti kakvoću tla te život ili zdravlje ljudi, čime je počinio kazneno djelo za koje se prijavljuje.
Otuđenjem transformatora, tvrtka sa sjedištem u Zagrebu oštećena je za iznos od oko 200.000 kuna.
Protiv osumnjičenika su podnijete kaznene prijave mjerodavnom državnom odvjetništvu.