Zapljena

Dvojac ‘pao’ sa više od 6 tona duhana. Prijeti im kazna od 100 tisuća kuna i naplata trošarina od 5 milijuna kuna

Šarlota Brnčić

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Kako navode iz policije, u utorak, su policijski službenici u blizini mjesta Vukosavljevica, u predjelu zvanom »Lozanski breg«, zatekli 31-godišnjaka i 30-godišnjaka, kako iz vikend kuće u teretno vozilo unose kartonske kutije ispunjene suhim listom duhanaGolema količina duhana zaplijenjena je na području PU virovitičko-podravske, a radi se o više od 6 tona.


Kako navode iz policije, u utorak, su policijski službenici u blizini mjesta Vukosavljevica, u predjelu zvanom »Lozanski breg«, zatekli 31-godišnjaka i 30-godišnjaka, kako iz vikend kuće u teretno vozilo unose kartonske kutije ispunjene suhim listom duhana.


U suradnji sa djelatnicima Mobilne jedinice carine Osijek izvršena je pretraga vikendice, u kojoj je pronađeno i privremeno oduzeto 59 kutija duhana u listu, koji nije bio označen duhanskim markicama Ministarstva financija ukupne težine 6759 kilograma. Također je oduzeto i teretno vozilo.
Protiv počinitelja će Carina podnijeti prekršajni nalog zbog povrede iz Zakona o trošarinama, gdje je predviđena maksimalna kazna od 100 tisuća kuna, te Zahtjev za naplatu trošarina koja iznosi 5 milijuna kuna.