Krim istraživanje

RIJEČKA PRIČA Dvojac iznuđivao muškarca kojem su prodavali heroin

Šarlota Brnčić

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Sumnjiče se da su tijekom 13. listopada u Rijeci, od 45-godišnjaka tražili da im preda novac u vrijednosti 5.000 eura za nepostojeći dug, pritom mu uputivši ozbiljne prijetnjePod sumnjom u iznudu, ali i zlouporabu droge, djelatnici Prve policijske postaje u suradnji s nadležnim službama Sektora kriminalističke policije PU primorsko-goranske i Specijalnom jedinicom policije Rijeka, proveli su krim istraživanje nad  38 i 44-godišnjakom.


Sumnjiče se da su tijekom 13. listopada u Rijeci, od 45-godišnjaka tražili da im preda novac u vrijednosti 5.000 eura za nepostojeći dug, pritom mu uputivši ozbiljne prijetnje.


Uz kazneno djelo iznude u pokušaju, policija ih sumnjiči i za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, te omogućavanje trošenja droge. Tijekom krim istraživanja je utvrđeno da su u travnju i listopadu ove godine na području Rijeke oštećenom 45-godišnjaku u više navrata prodali i omogućili trošenje droge heroin.
U okviru istraživanja provedena je pretraga doma i drugih prostora kojima se osumnjičeni služe na području Rijeke. Pretragama je pronađeno oko 52,30 grama droge heroin, pakirane u manjim količinama za daljnju prodaju, kao i digitalna vaga te drugi predmeti koji se dovode u vezu s kaznenim djelom.