Oprez!

Dvije žene u PGŽ-u na meti internet prevaranata. Ukupno ih oštetili za oko 22.650 eura

Šarlota Brnčić

Reuters

Reuters

Policija građanima savjetuje da svakako provjere adrese pošiljatelja elektroničke poštePolicija je zaprimila kaznene prijave o počinjenju kaznenih djela prijevare i računalne prijevare na štetu dvije hrvatske državljanke u dobi od 50 i 74 godine.


Naime, oštećena 74-godišnjakinja je, u namjeri podizanja kredita, na internetskim stranicama pronašla adresu elektroničke pošte s koje joj se javila nepoznata ženska osoba predstavivši se kao djelatnica novčarske ustanove.


Žena je oštećenu na prijevaran način uputila da u više navrata uplati određeni novčani iznos na razne račune navodeći kako je riječ o uplatama koje su potrebne za realizaciju kredita.
Oštećena je od kraja studenog prošle godine do početka veljače ove godine to i učinila, no nakon što više nije htjela uplatiti novac te je zatražila povrat novaca ili uplatu zatraženog kredita ženska osoba ju je prestala kontaktirati te je 74-godišnjakinja shvatila da je prevarena.


Osim toga, u drugom slučaju, tijekom veljače prošle godine u različitim zemljama i u različitim valutama svakodnevno su obavljane novčane transakcije s računa u vlasništvu oštećene 50-godišnjakinje bez njenog znanja.


Počinjenim kaznenim djelima oštećene su za oko 22.650 eura.