Usred dana

Dvije kradljivice, nakon što su uzele novac i nakit, pokušale pobjeći kroz prozor. Policija ih zaskočila

Šarlota Brnčić

Ilustracija / foto Marin ANIČIĆ

Ilustracija / foto Marin ANIČIĆ

Prikladnim alatom obile prozor, razbile njegovo staklo, a zatim ušle u unutrašnjost.Po dojavi da je u tijeku provala u kuću 61-godišnjaka, u Cerju, u Ulici Podolnica, policijski službenici su dolaskom na mjesto događaja uočili dvije žene koje su se kroz prozor kuće pokušale udaljiti s mjesta događaja.


Brzom reakcijom one su uhićene i dovedene u prostorije policije na kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja da su, zajedno s još jednom ženskom osobom koja se udaljila s mjesta događaja i za kojom se intenzivno traga, počinile kazneno djelo teške krađe provaljivanjem na navedenoj adresi.


Sumnja se da su između 13.55 i 14.25 sati 23-godišnjakinja i 42-godišnjakinja, zajedno s 29-godišnjom ženom za kojom se traga, provalile u kuću oštećenog na način da su prikladnim alatom obile prozor, razbile njegovo staklo, a zatim ušle u unutrašnjost i iz kuće otuđile nakit i novac.
Dio otuđenih predmeta pronađen je kod njih i vraćen oštećenom građaninu, a materijalna šteta iznosi oko 20.000 kuna.


Provedenim krim istraživanjem potvrđena je i sumnja da je 23-godišnjakinja, zajedno s još jednom za sada nepoznatom ženskom osobom počinila još jedno kazneno djelo „Teška krađa“ provaljivanjem u pokušaju. Sumnja se da su 30. studenoga 2021. godine, petnaestak minuta iza podneva, s namjerom oduzimanja tuđe pokretne stvari, zajedno došle do kuće u Stubičkoj ulici u Sesvetama te prikladnim predmetom pokušale obiti prozor. U tome ih je uočio 51-godišnji vlasnik te su se, nakon što je povikao, dale u bijeg.


Po dovršenom istraživanju osumnjičena 23-godišnjakinja i 42-godišnjakinja predane su pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavljeno je nadležnom državnom odvjetništvu.