Zagreb

PLJAČKAŠI STIGLI AUTOM I BICIKLOM Dvanaest razbojništava počinili uz prijetnju airsoft pištoljem

Šarlota Brnčić

Foto Pixabay

Foto Pixabay

Kaznena djela činili su na način da bi se automobilom dovezli u neposrednu blizinu objekta, u kojem automobilu su prevozili i bicikl kojim se 25-godišnjak potom odvozio do objekata napada gdje je uz prijetnju zračnog pištolja od zaposlenika otuđivao novacZagrebačka policija razotkrila je trio koji se sumnjiči za 12 razbojništava počinjenih uz prijetnju airsoft pištoljem. Kuriozitet slučaja je i to da su se dovozili autom, a onda bi jedan od njih nastavio biciklom do mjesta prepada.


Kako je priopćeno iz PU zagrebačke, dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom starim 25 godina te dvojicom državljana Republike Srbije starosti 22 i 21 godinu zbog sumnje u 12 kaznenih djela razbojništva.


Sumnja se da su osumnjičeni od početka listopada do sredine studenoga na području Trešnjevke i Črnomerca uz prijetnju airsoft pištolja nad zaposlenicima devet trgovina i tri benzinske postaje počinili razbojništva. Kaznena djela činili su na način da bi se automobilom dovezli u neposrednu blizinu objekta, u kojem automobilu su prevozili i bicikl kojim se 25-godišnjak potom odvozio do objekata napada gdje je uz prijetnju zračnog pištolja od zaposlenika otuđivao novac. Nakon počinjenog razbojništva bi se vraćao do automobila u kojem su ga čekala druga dvojica kojima bi predao novac i oružje, te bi se odvojeno udaljili s mjesta događaja.
Ukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 45.000 kuna. Nakon dovršenog krim istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.