Tragedija na Korčuli

Mladić poginuo na mjestu nakon što je autom udario u kameno-betonski zid i u nadstrešnicu. Nije bio vezan

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

Suvozač, također 20-godišnjak, bio je vezan i zadobio je lakše ozljedeU teškoj prometnoj nesreći koja se jutros, oko 5 sati, dogodila na Korčuli, na mjestu događaja smrtno je stradao 20-godišnji vozač, dok je suputnik iz njegovog vozila zadobio lakše tjelesne ozlijede.


Do prometne nesreće je došlo kada je 20-godišnji vozač, upravljajući automobilom dubrovačkih registarskih oznaka, tijekom kretanja državnom cestom D-118, iz smjera Blata u smjeru Vela Luke, izlaskom iz lijevog zavoja, zbog neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad vozilom i udario u kameno-betonski zid uz rub kolnika.


Potom je vozilo u nekontroliranom kretanju prvo prednjim, a zatim i stražnjim dijelom vozila, udarilo u nadstrešnicu, nakon čega se u prevrtanju zaustavilo na suprotnoj kolničkoj traci.
Mladi vozač, koji tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas, od zadobivenih je ozljeda na žalost preminuo na mjestu događaja, dok je njegov suputnik, također 20-godišnjak, koji je za vrijeme vožnje koristio sigurnosni pojas, zadobio lakše tjelesne ozlijede.


Zbog potreba očevida promet na ovoj dionici ceste bio je u potpunosti zatvoren do 10.10 sati kada je pušten u promet.