Niz nezgoda

Dva teško ozlijeđena motociklista te teško i lakše ozlijeđene pješakinje u nesrećama koje su se u svega sat i pol dogodile u Istri

Šarlota Brnčić

Foto Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto Davorin Visnjic/PIXSELL

Jedna je osoba teško ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila kod mjesta Bonaci kraj Poreča jučer oko 18.25 satiJedna je osoba teško ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila kod mjesta Bonaci kraj Poreča jučer oko 18.25 sati. Nesreća se dogodila kada je 26-godišnjakinja upravljala Peugeot Partnerom, slovenske registarske oznake, kolnikom državne ceste.


Dolaskom do četverokrakog raskrižja s prespojem s autocestom A9 u smjeru Pule, vozačica je sa srednje trake ušla u raskrižje u namjeri skretanja ulijevo na državnu cestu, pri čemu je oduzela prednost prolaska motociklu Yamaha, pulske registarske oznake, kojim je upravljao 25-godišnjak. Od siline udarca, motociklist je zajedno s motociklom pao na kolnik. Zbog teških ozljeda, vozač motocikla zadržan je na liječenju u pulskoj bolnici.


Zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu protiv vozačice Peugeota podnosi se kaznena prijava u redovnom postupku.
U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 17 sati u Puli, teško je ozlijeđen vozač motocikla. Nesreća se dogodila kad je 36-godišnjakinja upravljala Renaultom Megane, pulske registarske oznake kolnikom Galijotske ulice. Dolaskom do raskrižja s ulicom Veruda i Sisplac, vozačica se nije zaustavila ispred znaka obaveznog zaustavljanja, već je ušla u raskrižje i oduzela prednost prolaska te se sudarila s motociklom Yamaha, pulske registarske oznake, kojim je kolnikom Ulice Veruda upravljao 20-godišnjak.


U prometnoj nesreći vozač motocikla je teže ozlijeđen te je zadržan na liječenju u pulskoj bolnici. Protiv vozačice Renaulta podnosi se kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće.


Dvije pješakinje stradale su u prometnoj nesreći što se oko 18.20 sati, u Ulici Mate Vlašića u Poreču. Nesreća se dogodila kada je 24-godišnjak upravljao Land Roverom, irske registarske oznake te se pješačkom prijelazu nije približavao dovoljnom sigurnosnom brzinom da se može pravovremeno zaustaviti.


Tada je prednjim dijelom udario u 64-godišnju hrvatsku državljanku i 77-godišnju austrijsku državljanku, koje su prelazile kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza.


U nesreći je 77-godišnja austrijska državljanka lakše ozlijeđena, a 64-godišnjakinja je teško ozlijeđena zbog čega je zadržana na liječenju u pulskoj bolnici.


 


I vozaču Land Rovera slijedi kaznena prijava.