Bivši gradonačelnik Petrinje

Dumbović prenoćio u policiji, danas odluka o istražnom zatvoru. Istražiteljima stalno ponavlja da nije kriv

Hina

Branislav Babic/PIXSELL

Branislav Babic/PIXSELL

Za nezakonito podogovanje Kazneni zakon predviđa zatvorsku kaznu od šest mjeseci do pet godinaNakon ispitivanja u zagrebačkom sjedištu Uskoka bivši petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović prenoćio je u policijskom pritvoru, a tužiteljstvo će danas objaviti hoće li protiv njega i četvorice suosumnjičenih zatražiti istražni zatvor.


Uz Dumbovića, zbog pogodovanja u dobivanju poslova, istražitelji, prema neslužbenim informacijama, sumnjiče njegova sina Darka te trojicu direktora tvrtki s petrinjskog područja – Dejana Dobrečevića, Gorana Norkovića te Zlatka Zagorca.


Dumbovićev odvjetnik Dražen Ivanić izjavio je nakon ispitivanja u Uskoku da je bivši gradonačelnik iznio obranu i otklonio sve sumnje u počinjenje kaznenog djela. Kaže i da je surađivao s istražiteljima i odgovarao na sva postavljena pitanja.


Odvjetnik: Ne osjeća se krivim
“Ne osjeća se krivim”, rekao je odvjetnik, dodajući da će sutra prijepodne Uskok odlučiti hoće li zatražiti da tijekom istrage Dumbović bude u jednomjesečnom istražnom zatvoru.


Ponovio je da Uskok uhićene sumnjiči za nezakonito pogodovanje dok je Dumbović bio na čelu Petrinje koja je u prosincu 2020. teško stradala u potresu.


Antikorupcijski istražitelji u utorak ujutro počeli su s pretragama kuća, poslovnih prostora i automobila Darinka i Darka Dumbovića, a potom ih odveli u Zagreb i ispitali u Uskoku.


Neslužbeno se doznaje da je među tvrtkama kojima se pogodovalo bio Titan Commerce, osnovan u travnju 2015. dvije godine nakon što je Dumbović postao gradonačelnik Petrinje. Mediji su ranije pisali kako su prihodi te tvrtke iz godine u godinu rasli za milijunske iznose.


Za nezakonito podogovanje i do pet godina zatvora


Dumbović je na dužnosti bio do lipnja prošle godine kada ga je zamijenila HDZ-ova Magdalena Komes.


Za nezakonito podogovanje Kazneni zakon predviđa zatvorsku kaznu od šest mjeseci do pet godina.


Uskok i policija ranije su, ne navodeći detalje, potvrdili da su “uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat kriminalističkog istraživanja” kaznenih djela protiv službene dužnosti.


Policija je objavila da je realizacija kriminalističkog istraživanja započela u jutarnjim satima na sisačko-moslavačkom, zagrebačkom i istarskom području.