Čuveni kompozotir

Dujmićevo stanje je nepromijenjeno, još je uvijek životno ugrožen

Barbara Čalušić, Marinko Krmpotić

Foto Sanjin Strukić PIXSELL

Foto Sanjin Strukić PIXSELL

Goranski dom čuvenog skladatelja jučer je uglavnom bio prazan. U kući u Starom Lazu, gdje je navodno nastala pjesma »Moja domovina«, sa suprugom Snježanom je redovno boravio ljeti duže vremena te ponekad i vikendima. Dobro se uklopio u sredinu pa svi o njemu imaju samo pohvalne riječiStanje glazbenika Rajka Dujmića koji je u srijedu teško ozlijeđen u prometnoj nesreći u Starom Lazu, nepromijenjeno je, poručuju iz Kliničkog bolničkog centra Rijeka.


– Stanje pacijenta je nepromijenjeno te je i dalje životno ugrožen. U Jedinici intenzivnog liječenja na Sušaku pruža mu se kontinuirana skrb uz sve nužne mjere liječenja, stoji u odgovoru riječke bolnice.


Podsjetimo, Dujmić je zbog neprilagođene brzine u srijedu poslijepodne u Ravnoj Gori sletio s ceste i zaustavio se na petom metru ispod njezine razine.
Goranski dom čuvenog hrvatskog kompozitora Rajka Dujmića jučer je uglavnom bio prazan jer su njegovi najbliži pomoć u teškoj situaciji nastojali pružiti aktivnostima izvan goranskih okvira. Teška prometna nezgoda u kojoj je Dujmić doživio ozljede opasne za život i dalje je tema brojnih priča i rasprava, a zajednički je stav želja da se autor »Moje domovine«, »Milene« i brojnih drugih svevremenskih pjesama što prije oporavi, ozdravi i vrati.


Rajko Dujmić sa suprugom Snježanom je u Gorskom kotaru u svojoj kući u Starom Lazu u kojoj je, navodno, nastala pjesma »Moja domovina«, redovno boravio ljeti duže vremena te ponekad, kad mu je to posao dopuštao, i vikendima.


Tijekom godina svog boravka jako se dobro uklopio u goransku sredinu pa svi koji ga znaju, o njemu imaju samo pohvalne riječi i žele da se što prije oporavi.