Kaznena prijava

Stornirala račune za zdravstvene usluge u Dubrovniku i uzela 4000 kuna

Hina

Foto VEDRAN KARUZA

Foto VEDRAN KARUZA

"Riječ je o uslugama koje su pružene stranim državljanima i sve usluge su plaćene u gotovom novcu. Nakon toga je novce od neosnovano storniranih računa isplaćivala iz blagajne i protupravno prisvojila sebi, pričinivši zdravstvenoj ustanovi materijalnu štetu od preko četiri tisuće kuna", ističu iz dubrovačke policijeZa pronevjeru te krivotvorenje službene isprave prijavljena je 41-godišnja glavna administratorica zdravstvene ustanove u Dubrovniku osumnjičena da je stornirala pet računa koje su platili strani pacijenti te zadržala preko 4000 kuna, izvijestila je u četvrtak dubrovačka policija.


Istragom je utvrđeno da je, iskoristivši svoje ovlasti, putem računala kojim se ispostavljaju računi pacijentima za pružene zdravstvene usluge, preko svoje i pristupnih lozinki drugih administratora zdravstvene ustanove neosnovano stornirala pet fiskaliziranih računa naplaćenih za izvršene usluge.


“Riječ je o uslugama koje su pružene stranim državljanima i sve usluge su plaćene u gotovom novcu. Nakon toga je novce od neosnovano storniranih računa isplaćivala iz blagajne i protupravno prisvojila sebi, pričinivši zdravstvenoj ustanovi materijalnu štetu od preko četiri tisuće kuna”, ističu iz dubrovačke policije.
Osumnjičena 41-godišnjakinja je kazneno prijavljena nadležnom državnom odvjetništvu.