Bez dozvole

Dronom nadlijetao prostor javnog okupljanja uz kršenje propisa i doveo u opasnost nazočne posjetitelje

Šarlota Brnčić

Ilustracija Foto: REUTERS

Ilustracija Foto: REUTERS

U istoj su radnji policajci uhvatili još dvojicu turista.Pulska je policija tijekom proteklog vikenda zatekla tri osobe koje su upravljale dronovima bez potrebne dozvole.


U subotu, oko 00.45 sati, za vrijeme održavanja javnog okupljanja u pulskom Amfiteatru, policijski službenici zatekli su 27-godišnjeg hrvatskog državljanina kako upravlja bespilotnom letjelicom bez dozvole Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo. Dronom je nadlijetao prostor javnog okupljanja te je 27-godišnjak time, uz kršenje propisa i letenje bez dozvole, doveo u opasnost nazočne posjetitelje javnog okupljanja.


Već slijedećeg dana oko 23.10 sati u Valerijom parku u Puli u istoj su radnji zatekli 22-godišnjeg švicarskog državljanina, a noćas, oko 1.10 sati, u pulskom Amfiteatru zatekli su 27-godišnjeg njemačkog državljanina.
Policijski službenici oduzeli su bespilotne letjelice s popratnom opremom te će o sva tri događaja izvijestiti Hrvatsku agenciju za civilno zrakoplovstvo radi poduzimanja daljnjih mjera iz njihove nadležnosti.


Policija podsjeća građane i turiste da je za upravljanje bespilotnim letjelicama potrebno registrirati dronove u Hrvatskoj agenciji za civilno zrakoplovstvo te je svaki let bespilotnom letjelicom potrebno prethodno najaviti. Više o upravljanju bespilotnim letjelicama možete saznati na web stranici Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo.