Dolijao

Lažni policajac došao po novac od žrtve, a kad tamo, pao u ruke pravoj policiji

Šarlota Brnčić

foto Sergej Drechsler

foto Sergej Drechsler

Djelatnik banke zadužen za sigurnost posumnjao da je 83-godišnjakinja prevarena.Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom osumnjičenim da je počinio kazneno djelo prijevara, a istraga slučaja time nije gotova jer postoje indicije da nije djelovao sam.


Nakon što je policija zaprimila dojavu od djelatnika banke zaduženog za sigurnost da je starija žena podigla veću količinu novca i da postoji sumnja da je prevarena, policijski službenici su obavili razgovor s 83-godišnjom ženom te su utvrdili da ju je nazvao nepoznati muškarac i predstavio joj se kao policijski službenik. Muškarac je od nje zatražio da za potrebe policijskog postupka i vještačenja podigne novac koji ima u banci, što je žena i učinila te je na ulici u Medulinu mlađem muškarcu predala oko 150.000 kuna.


Ne znajući da je žena već razgovarala s policijom, muškarac koji joj se predstavio kao policijski službenik ju je ponovno kontaktirao i tražio od nje da podigne novac koji joj je ostao na drugom računu. Žena je na to pristala te je o svemu obavijestila policijske službenike koji su na ulici u Medulinu, kada je došao po novac koji je žena prethodno podignula u banci, uhitili 25-godišnjaka.
Osumnjičeni je danas, po dovršetku kriminalističkog istraživanja, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. Policijski službenici nastavljaju provoditi izvide zbog sumnje da kazneno djelo nije počinio sam.


Policija apelira na građane da budu oprezni i da o opasnostima koje vrebaju upozore starije članove svoje obitelji, pogotovo one članove koji žive sami. Vaši roditelji, bake i djedovi potencijalne su žrtve drskih prevaranata. Stoga, razgovarajte s njima i uputite ih da ne odaju nikome svoje privatne podatke, a ako ih netko traži novac, neka o tome odmah obavijeste vas ili policiju.