Širenje zaraze

Došao na mjesto prometne nesreće iako je zaražen koronavirusom

Šarlota Brnčić

NL arhiva

NL arhiva

Tijekom očevida na mjestu događaja, zbog poslovne povezanosti s vozačem, došao je 44-godišnjak za kojeg je provjerom utvrđeno da još uvijek ima aktivnu mjeru 'Covid liječenje u kući'Policija je zabilježila slučaj zaraženog koronavirusom koji je došao na mjesto prometne nesreće. U pitanju je bila nesreća koja se jučer, oko 14.15 sati, dogodila na državnoj cesti u smjeru Črnca Rugvičkoga.


Kombi zagrebačkih registarskih oznaka sletio je s kolnika u odvodni kanal, a u nesreći su lakše ozlijeđeni 36-godišnji vozač te četvero putnika u dobi od 69, 84, 56, 75.


Tijekom očevida na mjestu događaja, zbog poslovne povezanosti s vozačem, došao je 44-godišnjak za kojeg je provjerom utvrđeno da još uvijek ima aktivnu mjeru ‘Covid liječenje u kući’.
Budući da s niti jednom od prisutnih osoba nije bio u bliskom kontaktu, upućen je na svoju adresu stanovanja, što je i učinio dok će policijski službenici nakon izlječenja, nad njim provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje u širenje i prenošenje zaraznih bolesti.