Brutalno ga zatukli

DORH objavio nove detalje ubojstva profesora u Varaždinu. Napadačima prijeti najmanje 10 godina zatvora

Šarlota Brnčić

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Oštećenik je uslijed primljenih udaraca zadobio teške ozljede glave od kojih je preminuo 30. svibnjaVaraždinsko Županijsko državno odvjetništvo je, nakon ispitivanja, otvorilo istragu protiv četvero osumnjičenika (1992., 1997., 2001. i 1995.) i to zbog kaznenog djela teškog ubojstva, a koji se sumnjiče da su usmrtili 35-godišnjeg profesora Ninu Čengića.


Kako navode iz DORH-a, postoji osnovana sumnja da su okrivljenici 29. svibnja oko 4 sata u Varaždinu, na ulici ispred prostorija udruge, postupajući zajednički i dogovorno, u nakani da usmrte 35-godišnjaka iz osvete zbog toga što je prethodno pozvao policiju, nakon odlaska policijskih službenika kojima nitko iz prostorija udruge nije otvarao vrata, počinili navedeno kazneno djelo.


Osnovano se sumnja da je prvo 29-godišnjak više puta snažno drvenom palicom udario oštećenika po glavi i oborio ga na tlo, a da su ga potom, na tlu, svi okrivljenici nastavili udarati rukama i nogama po glavi i tijelu, a potom ga pokrili kartonskom ambalažom i smećem, razbili njegov mobitel, uzeli mu ključeve i uništili njegovu osobnu iskaznicu.
Oštećenik je uslijed primljenih udaraca zadobio teške ozljede glave od kojih je preminuo 30. svibnja.


Četvorku se tereti za teško ubojstvo iz članka 111. točka 4. Kaznenog zakona u kojem stoji ” Kaznom zatvora od najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog zatvora kaznit će se tko drugoga ubije iz koristoljublja, bezobzirne osvete, mržnje ili iz drugih niskih pobuda.”