Formalno počela istraga

DORH o pojedinostima zločina na Pagu: ‘Uzeo je djecu dok su spavala, imao ih je namjeru ubiti’

P. N.

Foto Facebook

Foto Facebook

Troje od četvero djece zadobilo je teške ozljede, a najteže je stradala sedmogodišnjakinja koja je s teškim ozljedama glave prevezena u zagrebački KBC Rebro i još se nalazi u životnoj opasnosti.Županijsko državno odvjetništvo u Zadru danas je objavilo službeno rješenje o otvaranju istrage protiv Josipa Rođaka, mnostruoznog oca s Paga koji je prije dva dana pobacao svoje četvero djece s visine od pet metara.


Troje od četvero djece zadobilo je teške ozljede, a najteže je stradala sedmogodišnjakinja koja je s teškim ozljedama glave prevezena u zagrebački KBC Rebro i još se nalazi u životnoj opasnosti.


– Županijsko državno odvjetništvo u Zadru donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1965.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela teških ubojstava u pokušaju iz čl. 111. toč. 1. i 2. u vezi čl. 34. Kaznenog zakona. (1. 3. 2019.).
Osnovano se sumnja da je 54-godišnji okrivljenik 28. veljače 2019. oko 06,00 sati u kući u kojoj živi kao podstanar zajedno sa svojom suprugom i djecom u Pagu; u nakani da usmrti svoje četvoro djece; za vrijeme dok su ona spavala, iz spavaće sobe uzeo u naručje jedno po jedno dijete te ih jedno po jedno bacio sa terase ispred ulaznih vrata sa visine od 4,95 metara na popločanu betonsku podlogu u dvorištu kuće.


Dvije djevojčice i dječak su zadobili teške tjelesne ozljede, a jedna djevojčica laku tjelesnu ozljedu, dok je smrtna posljedica izbjegnuta hitnom medicinskom intervencijom, priopćili su iz tužiteljstva.