ODO Rijeka

DORH napokon dobio policijsko izvješće, naredili dodatne izvide o napadu na Platku

Portal Novi list

Foto Screenshot Nova TV

Foto Screenshot Nova TV

Nakon što su konačno pet dana od incidenta zaprimili izvješće policije DORH je naredio provođenje dodatnih izvida o ovom slučajuOpćinsko državno odvjetništvo u Rijeci danas se oglasilo o brutalnom napadu na Platku gdje su MMA borci ozlijedili pripadnika HGSS-a i trudnicu. Policiji je ovaj nečuven incident samo puki prekršaj.


Nakon što su konačno pet dana od incidenta zaprimili izvješće policije DORH je naredio provođenje dodatnih izvida o ovom slučaju.


“Državno odvjetništvo ne potvrđuje primitak kaznenih prijava i posebnih izvješća, no zbog velikog interesa javnosti i zaprimljenih više upita za konkretni predmet, odgovaramo da je ovo državno odvjetništvo zaprimilo posebno izvješće Policijske uprave primorsko-goranske vezano za događaj na Platku od 29. siječnja 2023.
Nadležno Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, nakon analize zaprimljenog izvješća, odlučilo da je, na temelju članka 206. i 206.g Zakona o kaznenom postupku, potrebno provesti dodatne izvide po okončanju kojih će biti donesena državnoodvjetnička odluka o čemu će biti objavljeno priopćenje na mrežnoj stranici”, poručuju iz Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci.


Podsjetimo, petoricu sudionika napada na Platku prošle nedjelje policija je odlučila prijaviti za naročito drsko ponašanje i tučnjavu.


Premda su na jučerašnjoj press konferenciji rekli da su prekršajno prijavili dvije ozlijeđene osobe, kasnije su dodatnim priopćenjem navečer potvrdili da među njima nije ozlijeđeni pripadnik HGSS-a.


“Obavještavamo javnost da između pet osoba za koje je utvrđeno počinjenje prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, nije riječ o ozlijeđenom pripadniku HGSS-a, kao što je netočno navedeno u objavama pojedinih medija”, priopćila je navečer Policijska uprava primorsko-goranska.