Okorjeli lopov

Dolijao kradljivac nakita. U samo jednom danu počinio čak pet kaznenih djela, a do meta dolazio biciklom

Šarlota Brnčić

Ilustracija Foto: Pixabay

Ilustracija Foto: Pixabay

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 1.460 euraPolicijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom zbog sumnje da je počinio osam kaznenih djela teška krađa provaljivanjem od čega je pet ostalo u pokušaju.


Naime, sumnja se da je osumnjičeni od 26. travnja do 18. svibnja na području Grada Zagreba odnosno Trnja, Maksimira, Dubrave i Sesveta neovisno o dobu dana, najčešće u prijepodnevnim satima, dolazio do obiteljskih kuća u koje bi provaljivao.


U srijedu 26. travnja iza 14 sati osumnjičeni je došao u Jazveničku ulicu gdje je prikladnim alatom pokušao obiti stražnja vrata kuće u čemu nije uspio.
Međutim, odlučan u svome naumu, dalje je otišao do prednjih vrata kuće koje je uspio obiti i otvoriti kako bi ušao unutra. Iz jedne od prostorija je otuđio više raznog zlatnog nakita.


Sljedećeg dana u jutarnjim satima došao je na područje Sesveta u Jelkovec, prišao kući gdje je obio prozor otvoren na otklop, kako bi se domogao nepripadajuće imovinske koristi, ušao unutra gdje je zatekao vlasnicu u jednoj od prostorija, nakon čega je pobjegao da ništa nije uspio otuđiti.


Tu njegovom protupravnom ponašanju nije bio kraj, istog tog dana u prijepodnevnim satima biciklom je došao do kuće u Zagrebu u Ulici Vrinice gdje je obio vrata, ušao unutra da bi otuđio zlatni nakit odnosno ogrlicu, narukvicu, prstene i drugo te se dao u bijeg.


U četvrtak 18. svibnja, sumnja se da je počinio čak pet kaznenih djela od kojih su četiri ostala u pokušaju i to sve u jutarnjim satima na području Dubrave, Maksimira i Trnja.


Na mjesto počinjenja došao bi biciklom, pa je tako, sumnja se oko 14 sati došao u Pračansku ulicu na Trnju gdje je kroz vrata provalio u kuću, ušao u hodnik gdje je razbio staklo na drugim vratima kako bi došao do prostorija iz kojih je otuđio novac i zlatni nakit.


Ukupna materijalna šteta iznosi oko 1.460 eura.


Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu.