Kakav majstor

Dogovorio izvođenje građevinskih radova koje nikada nije obavio. Glavno da je uzeo novac

Šarlota Brnčić

Foto Arhiva/NL

Foto Arhiva/NL

Za dvije prijevare policija sumnjiči 47-godišnjaka koji je smješten u policijski pritvor.Pod sumnjom u dva kaznena djela prijevare na krim istraživanju završio je 47-godišnjak. Sumnja se da je u ožujku 2021. godine stupio u kontakt s oštećenim te s unaprijed stvorenom namjerom da si pribavi protupravnu imovinsku korist, oštećenog doveo u zabludu lažnim prikazivanjem činjenica te s njime ugovorio izvođenje građevinskih radova na području Maksimira ukupne vrijednosti 38.500 kuna.


Tijekom ožujka i travnja 2021. godine osumnjičeni je od oštećenog primio akontaciju u određenom novčanom iznosu nakon čega je i započeo s ugovorenim radovima. Međutim, ubrzo ih je obustavio te se obvezao vratiti novac ili dovršiti radove. Ništa od toga, osumnjičeni nije napravio već ga je oštetio za oštetio za 25.000 kuna.


Nadalje, tu njegovom protupravnom ponašanju nije bio kraj, jer se tijekom listopada 2021. godine osumnjičeni oštećenoj predstavio kao osoba koja izvodi građevinske radove te je u dogovoru s njom i njenim sinom usmeno dogovorio izvođenje građevinskih radova također na području Maksimira.
Lažnim prikazivanjem činjenica za izvođenje radova na fasadi unaprijed je preuzeo 7.700 kuna te još naknadno posudio 1.350 kuna za osobne potrebe. Nakon preuzimanja novca osumnjičeni nije pristupio odrađivanju dogovorenih radova, niti je na mjesto izvođenja radova donio građevni materijal za koji je preuzeo akontaciju dok je naknadno na inzistiranje oštećenog vratio mu samo 700 kuna, a dok je za sebe zadržao 8.350 kuna.


Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 33.350 kuna.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.