Tjedan u PGŽ-u

Dogodile se 62 prometne nesreće, a devet osoba je teže dok ih je 11 lakše ozlijeđeno. Šteta procijenjena na 156.810 eura

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

Sudjelovala su dva pješaka, 13 stranih državljana i osam alkoholiziranih vozačaNa prometnicama na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodile su se 62 prometne nesreće od kojih su devet teže, a 53 lakše nesreće.


U tim nesrećama je devet osoba teže, a 11 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na 156.810 eura.


Sudjelovala su dva pješaka, 13 stranih državljana i osam alkoholiziranih vozača.
Ukupno je alkotestirano 249 vozača, od kojih je kod njih 18 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 promila, a kod jednog do 0,50.


Najviše alkoholiziranih vozača, njih 10 je bilo u dobi iznad 35. godine života, sedam u dobi između 25. i 35. godina, dok je jedan u dobi između 18. i 24. godine.


Najveća koncentracija alkohola od 2,57 promila izmjerena je u subotu, na području Rijeke, 33-godišnjem hrvatskom državljaninu.


Naime, 33-godišnjeg vozača je prometna policija zatekla u ulici Maria Gennaria oko 2.40 sati dok je pod utjecajem alkohola upravljao automobilom, talijanskih nacionalnih oznaka.


Odmah je izdvojen iz prometa te po završetku postupanja sankcioniran u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.


Zbog počinjenog prekršaja protiv njega je podnesen optužni prijedlog kojim mu je predložena novčana kazna od 2.650 eura i izricanje zaštitne mjere upravljanja vozilom B kategorije, odnosno oduzimanja vozačke dozvole na tri mjeseca.