1,79 promila

Dobrano pijana ludovala po lokalu, vrijeđala konobara i zaštitara, a fizički nasrnula i na policajca udarajući ga

Šarlota Brnčić

Ilustracija / Foto Novi list

Ilustracija / Foto Novi list

Uz uporabu sredstava prisile dovedena je u službene prostorije policije. Kod nje pronađeno i oko 1,8 grama marihuanePolicijski službenici Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakinjom koju se sumnjiči za prisilu prema službenoj osobi.


Naime, prekjučer, oko 14.45 sati u Zadru u Ulici Akcije Maslenice, zaprimljena je dojava kako unutar ugostiteljskog objekta pod vidljivim utjecajem alkohola ženska osoba narušava javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način, vrijeđajući konobara koji je odbio uslužiti alkoholnim pićem, nakon čega je nastavila vrijeđati i zaštitara.


Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja, zatekli su 44-godišnjakinju koja se pokušala udaljiti vrijeđajući i omalovažavajući policijske službenike.
U namjeri da ih spriječi u postupanju prilikom narušenog javnog reda i mira, pružala je aktivni otpor te je i fizički nasrnula na policijskog službenika udarajući ga rukama.


Uz uporabu sredstava prisile dovedena je u službene prostorije policije gdje joj je utvrđena koncentracija alkohola od 1,79 promila te je kod nje pronađeno oko 1,8 grama marihuane.


Protiv 44-godišnjakinje podnesena je kaznena prijava zbog kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi, te je nadležnom sudu podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona protiv javnog reda i mira te Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.