Dobio veliku kaznu

Dobrano pijani vozač kamiona prošao kroz crveno na svim semaforima od centra grada do Krimeje. Skrivio i prometnu nesreću

Šarlota BrnčićProteklog vikenda policija je pojačano nadzirala promet na području cijele Primorsko-goranske županije pa je tako evidentirano ukupno 217 prometnih prekršaja.


Najviše, 73 prekršaja, odnosilo se na prekoračenja brzine, potom 34 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 15 vožnji pod utjecajem alkohola, kao i četiri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji. Uz to su zabilježena i tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, dva u vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom B kategorije, jedan upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom te ostalih 85 različitih prometnih prekršaja.


Najveća brzina od 192 km/h izmjerena je u petak, u 12.24 sati, na autocesti Rijeka-Zagreb u blizini vijadukta Osojnik kod Vrbovskog, gdje je radarskim uređajem evidentiran Renault, zagrebačkih registracijskih oznaka, dok se kretao u smjeru Zagreba navedenom brzinom.
Najveća koncentracija alkohola od 1,99 promila izmjerena je 43-godišnjem vozaču teretnog vozila marke Mercedes, riječkih registracijskih oznaka, jučer, oko 1.35 sati. Riječ je o vozaču koji je pod utjecajem alkohola na raskrižju ulice Riva i ulice Ignacija Henckea prošao kroz crveno svjetlo na semaforu te unatoč svjetlosnim i zvučnim znakovima za zaustavljanje službenika prometne policije, nastavio vožnju kroz crvena svjetla na svim semaforima do Krimeje.


Osim toga je prilikom skretanja u ulicu Vjekoslava Dukića izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom udarivši u rub kolnika. Također je utvrđeno da za vrijeme vožnje nije koristio ni sigurnosni pojas.


Priveden je na postupanje u službene policijske prostorije te je po završetku zbog počinjenih prekršaja protiv njega podnijet optužni prijedlog.


Predložena mu je novčana kazna od 41.000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od šest mjeseci.


Što se tiče drugih evidentiranih koncentracija alkohola, od 75 alkotestiranih vozača, njih pet je zatečeno s koncentracijom u rasponu od 0,51 do 1,0 promila i s 1,51 promila, dok su tri vozača evidentirana u kategoriji s 1,01 do 1,51 promila, a dva s 0,51 promila.


Prošlog vikenda dogodilo se i 29 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teže, a četiri lakše ozlijeđene.