Vika i galama

Djevojka na ulici pucala iz plinskog pištolja, a njezin vršnjak, kad je stigla policija, podivljao

Šarlota Brnčić

Foto arhiva NL

Foto arhiva NL

Oboje će snositi odgovarajuće sankcije zbog prekršaja koje su počinili.Pune ruke posla imala je policija kada je oko 20 sati na ulici u Paragu, 25-godišnjakinja iz plinskog pištolja, kojeg legalno posjeduje, ispalila nekoliko startnih streljiva. Policijski službenici Policijske postaje Čakovec od 25-godišnjakinje oduzeli su plinski pištolj s pripadajućim spremnikom i streljivom.


Tijekom policijskog postupanja, pod utjecajem alkohola od 1,44 promila, javni red i mir narušavao je 25-godišnjak, tako što je vikao i galamio te usprkos izdanim upozorenjima i naredbama policijskih službenika, nije prestao s činjenjem prekršaja. Prekršitelj je uhićen te uz uporabu sredstava prisile priveden u Policijsku postaju Čakovec.


Protiv 25-godišnjakinje zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, podnijet će se optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu (Prekršajni odjel), dok će se protiv 25-godišnjaka podnijeti optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.