Varaždin

Djevojka i jednogodišnje dijete otrovali se ugljičnim monoksidom iz plinskog bojlera

P. N.

Ozlijeđena djevojka i dijete prevezeni su po djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije u varaždinsku Opću bolnicu, gdje im je pružena medicinska pomoćDjevojka (19) i jednogodišnje dijete otrovali su se ugljičnim monoksidom u stanu u Ulici Stjepana Vukovića u Varaždinu.


Portal varazdinski.hr piše kako je utvrđeno do trovanja je došlo zbog povećane koncetracije ugljičnog monoksida zbog neispravnosti plinskog bojlera i povrata dimnih plinova.


Ozlijeđena djevojka i dijete prevezeni su po djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije u varaždinsku Opću bolnicu, gdje im je pružena medicinska pomoć. Ozljede im za sada nisu okvalificirane. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja.
Iz policije poručuju sljedeće:


– Kako bi se izbjegli tragični događaji, upozoravamo građane kako je obavezno da plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenici, protočni bojleri) servisiraju ovlašteni stručni serviseri jer će se na taj način povećati sigurnost i racionalizirati potrošnja goriva. Što se tiče dimnjaka, također je potrebno da ih barem jednom godišnje redovito pregledavaju ovlaštene i stručne osobe – ističu iz PU varaždinske.