Razotkriveni ljubitelji oružja

Djedici policija oduzela puškomitraljez, a u obiteljskoj kući u dolini Neretve pronađena veća količina oružja i streljiva

Šarlota Brnčić

Foto MUP

Foto MUP

jučer su policijski službenici na širem području Gračaca u sklopu istraživanja kod njega pronašli  jednu automatsku pušku - puškomitraljez s 30 komada pripadajućeg streljivaU postaji granične policije Gračac dovršeno je kriminalističko istraživanje 81-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.


Naime, jučer su policijski službenici na širem području Gračaca u sklopu istraživanja kod njega pronašli  jednu automatsku pušku – puškomitraljez s 30 komada pripadajućeg streljiva.


 
Oružje i streljivo su mu oduzeti, a protiv 81-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava. Također je protiv njega podnesen i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prebivalištu.


 


Temeljem naloga Općinskog suda u Metkoviću jučer su djelatnici Policijske postaje Ploče pretražili obiteljsku kuću 41-godišnjaka, koji im je predao lovačku pušku koju ilegalno posjeduje, a pretragom su pronađene još tri lovačke puške, tri zračne puške, automatska puška, tri spremnika za automatsku pušku, 77 metaka raznog kalibra i više kutija u kojima se nalazilo 436 patrona za lovačku pušku kao i dio puške bez kundaka.


 


Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je muškarac počinio kazneno djelo »Neovlašteno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari«, te prekršaje iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, obzirom da je oružje i streljivo nabavljao bez potrebnog oružnog lista i bez odobrenja, te ga nije prijavio nadležnom tijelu u zakonom predviđenom roku.


 


Svo pronađeno oružje i streljivo je uz potvrdu oduzeto, a protiv osumnjičenog podnesena odgovarajuća kaznena i prekršajna prijava.