Opasne videoigre

Dječak silovao šestogodišnju sestru: odlučio je isprobati scene koje je vidio u popularnoj video-igrici

Portal Novilist.hr

FOTO/Pixabay

FOTO/Pixabay

Jednoj je obitelj iz Engleske život promijenjen iz temelja, nakon saznanja što se događalo s njihovom djecom iza zatvorenih vrata. Dječak (13) iz Wiltshirea više je puta silovao je svoju mlađu sestru (6) u obiteljskoj kući. Nedavno je počelo suđenje na sudu za maloljetnike u Swindonu, a dječak je priznao krivnju za sve optužbe. Na sudu se moglo čuti da se jedan od incidenata dogodio nakon što je dječak vidio snimku gdje se prikazuju seks i nasilje, iz popularne igrice Grand Theft Auto, prenosi Daily Mail. 


Maloljetnik je navodno odlučio ponoviti scene koje je vidio na igrici, sa svojom šestogodišnjom sestrom. Video – igrica je inače namijenjena starijima od osamnaest godina, upravo zbog nasilja koje prikazuje. Dječak je optužen po četiri točke: tri za silovanje i jednu za tjeranje djevojčice da se uključi u seksualne aktivnosti. Dječak je većinu suđenja proveo sjedeći mirno, ali se smješkao sucu dok su razgovarali o nogometu. Dječak se želi jednog dana baviti profesionalnim nogometom, navodi Daily Mail. Sudac je upitao dječaka što bi napravio da ima mogućnost ponovnog počinjenja ovog užasnog zločina. “Zaustavio bih se. Sad sam naučio da je to pogrešno”, rekao je dječak. 


Slučaj je izašao na vidjelo nakon što se djevojčica požalila prijateljici. “Žrtva se povjerila školskoj prijateljici oko toga na što ju je brat natjerao. Nazvao je to maženjem. Njezina je prijateljica sve ponovila učiteljici koja kaže da se djevojčica do tad činila povučenom i tihom, ali nakon što je sve priznala, postala je sretnija”, rekao je tužitelj Russell Pyne. Kad je policija razgovarala s dječakom, prvo je odbio priznati što je napravio, ali je kasnije popustio. “Gledao je različite scene seksa i htio je vidjeti kako to zapravo izgleda”, dodao je Pyne za Daily Mail. Dječak će se naći u Registru seksualnih prijestupnika na period od dvije godine. 
Obrana smatra da je ovo prilika za pružiti pomoć maloljetniku. “Ovo je jedinstvena prilika da pomognemo ovom mladom dečku, da mu pružimo šansu da radi s mladima koji će osigurati da se ovo više nikad ne ponovi. Otvoren je prema osoblju i odlično surađuje. Ne postoji kontakt između njega i njegove sestre i drugog brata, iako su oni izrazili želju da ga vide”, kaže Gordon Hotson iz obrane. 


Dječakova majka je na suđenju bila uplakana. “Želimo napraviti dobru stvar i ono što je najbolje za sigurnost djece. On se trudi i želim da jednog dana ponovno budemo obitelj. Moja je kćer bila vrlo tužna jer je mislila da je sve njezina greška. Vrlo je snažna djevojčica i sada više nema ni trunke tuge u njoj, vrlo sam ponosna na nju”, izjavila je majka za Daily Mail.