Lika

Divljao na cestama pa se još hvalio snimcima na društvenim mrežama. Brzinu vožnje povećavao i do pet puta od dozvoljene 

Marin Smolčić

Ilustracija / FOTO MUP

Ilustracija / FOTO MUP

U Žutoj Lokvi upravljao je osobnim automobilom brzinom od 205 km/h Nastavlja se praksa dijela  ličkih vozača koji čine prekršaje u prometu, a potom se hvale svojim „junaštvom“. Tako su službenici Policijske postaje Otočac proveli  kriminalističko istraživanje vezano uz snimke neprimjerene vožnje koje su pojavile na jednoj društvenoj mreži, nad 29-godišnjakom iz Otočca zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Utvrđeno je da je on 2. veljače 2024. godine u 17,56 sati na autocesti A-1, u smjeru sjevera, u Žutoj Lokvi, upravljao osobnim automobilom zadarske registracijske oznake brzinom od 205 km/h gdje je ograničenje 130 km/h.

Zatim je isti vozač 10. veljače u 6,16 sati državnom cestom broj 50/2, iz smjera Otočca u smjeru Gospića, u naselju Prozor upravljao osobnim automobilom zadarske registracijske oznake brzinom od 186 km/h gdje je ograničenje brzine izvan naseljenog mjesta 70 km/h.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je nervozni 29-godišnji vozač 29. veljače 2024. godine u 7 sati  gotovo „letio“državnom cestom broj 52/1, iz smjera Gornjih Vrhovina u smjeru Donjeg Babinog Potoka. Upravljao je osobnim automobilom gospićke registracijske oznake brzinom od 203 km/h gdje je ograničenje brzine u naseljenom mjestu 40 km/h, odnosno brzinom pet puta većom od dopuštene!
Protiv vozača nadležnom sudu slijedi optužni prijedlog, a zbog ostalih prekršaja uručene su mu obavijesti o počinjenom prekršaju i obavezni prekršajni nalog.