Priveden Kninjanin

DIVLJANJE NA PLAŽI Vikao je ‘Ovo je Srbija!’, a kupačima govorio da su ustaše

P. N.

NL arhiva

NL arhiva

Netko od kupača je pozvao policiju, a kako je kazala Ivana Grbin, glasnogovornica zadarske policije, nakon dojave je 36-godišnjak zatečen u kući u Posedarju. Bio je pijan. Izmjereno mu je 2 promila alkohola u krviZbog narušavanja reda i mira i vrijeđanja službene osobe zadarska je policija uhitila 36-godišnjaka iz Knina, javlja Dalmatinski portal. 


O događaju nisu izvijestili javnost, a kako je za Dalmatinski portal ispričao čitatelj, 36-godišnjak je na plaži kod Svetog Duha vikao: ‘Ovo je Srbija!’, a kupače je vrijeđao, omalovažavao i govorio im da su ustaše.


Netko od kupača je pozvao policiju, a kako je kazala Ivana Grbin, glasnogovornica zadarske policije, nakon dojave je 36-godišnjak zatečen u kući u Posedarju. Bio je pijan. Izmjereno mu je 2 promila alkohola u krvi. 
– Tom prilikom je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike, te je uz uporabu sredstava prisile priveden u prostorije policije. Nad 36-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje, kojom prilikom je utvrđeno da je prethodne večeri na plaži Sv. Duh u Posedarju  na naročito drzak i nepristojan način narušio javni red i mir, te je dana 30. kolovoza uz optužne prijedloge zbog prekršaja iz članka 6. i članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (naročito drsko i nepristojno ponašanja, omalovažavanja i vrijeđanje službene osobe) te prekršaja iz članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru – kazala je Ivana Grbin.