Kaznena prijava

Direktor građevinske tvrtke s riječkog područja prevario 39-godišnjaka i “izmuzao” mu 140 tisuća kuna. Oštetio i državni proračun

Šarlota Brnčić

Foto Emica Elvedji/PIXSELL

Foto Emica Elvedji/PIXSELL

Dogovorene radove nije završio niti je za iste radove obračunao, prijavio i platio porez na dodanu vrijednost. Također, i da od srpnja do kraja 2019. godine nije niti ispostavljao potrebne račune niti je vodio poslovne knjige koje je bio dužan voditi

Pod sumnjom u tri kaznena djela iz domene gospodarskog kriminaliteta djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije PU primorsko-goranske dovršili su krim istraživanje te kazneno prijavili 44- godišnjaka.


Kazneno djelo je počinio u svojstvu odgovorne osobe tvrtke s riječkog područja u razdoblju od početka srpnja do kraja kolovoza 2019. godine. Naime, sumnja se da je doveo te održavao u zabludi 39-godišnjaka, a vezano za izvođenje građevinskih radova na adaptaciji i preuređenju dijela kuće oštećenoga.


Dogovorene radove nije završio niti je za iste radove obračunao, prijavio i platio porez na dodanu vrijednost. Također, i da od srpnja do kraja 2019. godine nije niti ispostavljao potrebne račune niti je vodio poslovne knjige koje je bio dužan voditi.


Kaznenim djelima je oštetio je 39-godišnjaka za oko 140.000 kuna, a Državni proračun Republike Hrvatske za oko 37.000 kuna.


Po završetku istraživanja kazneno je prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu za prijevaru u gospodarskom poslovanju, utaju poreza ili carine i povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.