Pojačan nadzor

Diljem PGŽ-a u siječnju ukupno 185 prekršaja vozača i putnika koji nisu koristili obvezni sigurnosni pojas

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

U mjesečnoj akciji kontrolirano je 1.006 vozačaU proteklom mjesecu siječnju policijski službenici su u prometu između ostalih akcija i pojačano nadzirali korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji.


U tom razdoblju evidentirano je ukupno 185 prekršaja vozača i putnika koji u vožnji nisu koristili obvezni sigurnosni pojas.


Od tog broja 157 prekršaja se odnosi na vozače i to 120 osobnih vozila i 37 teretnih vozila, dok je u osobnim vozilima evidentirano 25, a u teretnim vozilima tri prekršaja putnika.
U mjesečnoj akciji kontrolirano je 1.006 vozača, od kojih je 788 vozača osobnih vozila, 212 vozača teretnih vozila, kao i šest vozača autobusa.


Uz to je kontrolirano 224 putnika u osobnim vozilima, 91 putnik u autobusima te njih 27 u teretnim vozilima. Na stražnjim sjedalima osobnih vozila kontrolirano je 116 putnika te 87-ero djece.


S ciljem smanjenja broja stradalih i ozlijeđenih osoba te većeg stupnja sigurnosti u prometu, policija će i u idućim mjesecima provoditi ovakve ciljane preventivno-represivne aktivnosti.


Pozivaju i nadalje sve vozače i putnike na odgovorno ponašanje te obvezno korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji vozilima koja u sjedalima imaju tvornički ugrađen sigurnosni pojas.