Spriječeno krijumčarenje

Detaljnom kontrolom cisterne pronađeno više stranih državljana

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

Prema stranim državljanima postupano je sukladno Zakonu o strancimaNa graničnom prijelazu Stara Gradiška, na ulazu u Republiku Hrvatsku kontroliran je teretni automobil bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka s kojim je upravljao 27-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.


Detaljnom kontrolom priključnog vozila (cisterne), u suradnji s carinskim službenicima, pronađeno je više stranih državljana koji su pokušali ući u Republiku Hrvatsku izbjegavajući graničnu kontrolu.


Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 27-godišnjak po prethodnom dogovoru sa nepoznatom osobom za određen novčani iznos namjeravao strane državljane, koji ne ispunjavaju uvjete ulaska u Republiku Hrvatsku te Europsku uniju, prevesti do dogovorenog odredišta.
Prema stranim državljanima postupano je sukladno Zakonu o strancima, dok je 27-godišnjak zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskog, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.