Poginuo djelatnik HAC-a

Detalji stravične nesreće: “Ovoga nema ni u filmovima. Auto je probio dva zida, vjerojatno se radilo o nenormalnoj brzini”

Portal Novi list

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Nesreća se dogodila oko 5,30 sati na naplatnoj postaji Mraclin u smjeru SiskaPočeli su izlaziti detalji nevjerojatne nesreće koja se dogodila jutros na autocesti A11.


Djelatnik Hrvatskih autocesta (HAC) poginuo je u subotu ujutro kada je vozač osobnog automobila kod naplatnih postaja Mraclin na autocesti A11 izgubio nadzor na vozilom i udario u objekt HAC-a.


Nesreća se dogodila oko 5,30 sati na naplatnoj postaji Mraclin u smjeru Siska.
Ivica Ribičić, iz HAC-ova sektora za naplatu cestarina, otkrio je za Dnevnik.hr da je poginuli kolega imao 53 godine.


”Vozilo se izravno zabilo u naš objekt, što nas je začudilo s obzirom na to da je staza do objekta bila zatvorena za promet baš zbog takvih možebitnih situacija jer je autocesta za Sisak je otvorena.


Vjerojatno se radi o nenormalnoj brzini, s obzirom na sve znakove koje smo postavili. Apsolutno nepridržavanje svega i dogodilo se ovo


Ne znam kako bih to opisao. Toga ni u filmovima nema. Sjećate se prometne na naplatnim postajama Sveta Helena, ali ovo je gore, neopisivo nešto”,  kazao je Ribičić za Dnevnik.hr


Na intervenciju su izašla i šestorica vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica. Njihov zapovjednik Ivica Maceković ispričao je da ih je na mjestu nesreće dočekao strašan prizor.


”Mi smo po dojavi isprva shvatili da je vozilo naletjelo baš na naplatnu kućicu, ali kad su vatrogasci došli tamo vidjeli su da je u upravnom objektu pored naplatnih kućica rupa u zidu


Vozilo je probilo prvi i drugi zid, tek se na trećem zaustavilo. Unutra je bio djelatnik HAC-a i njega vozilo nije pregazilo, nego udarilo i odbacili. Dok smo mi došli djelatnici HAC-a su ga već bili pokrili dekom.


Kad smo došli do vozila vidjeli smo da je potpuno opušteno tijelo, pa smo isprva mislili da je preminuo, ali kad smo udarili malo po vozilu trznuo se. Bio je potpuno ošamućen, ali svjestan. Kad smo otvarali vrata spominjao je bolove po cijelom tijelu, da ga boli kuk, noga.


‘Jako grozna nesreća, jako specifična. Ja sumnjam da je bila velika brzina. Nismo vidjeli tragove kočenja. To je čudo koliko je snažan udarac bio”, zaključio je Maceković”, kaže Maceković za Dnevnik.hr