Završen očevid

Detalji strašne nesreće u Istri: Vlak je udario u automobil i gurao ga po pruzi tristo metara

Hina

foto: Dejan Štifanić/Glas Istre

foto: Dejan Štifanić/Glas Istre

Na mjestu događaja smrtno je stradao vozač automobila, a njegovo tijelo prevezeno je na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije.PULA – Nakon očevida nesreće u kojoj je naletom vlaka na automobil kod Stancije Grgur poginuo vozač (52) Renaulta, istarska policija izvijestila je večeras da se vozač nije zaustavio pored prometnih znakova obaveznog zaustavljanja i Andrijinog križa, već nastavio vožnju preko pruge.


Strojovođa i sedam putnika koji su bili u vlaku nisu ozlijeđeni, priopćili su iz Policijske uprave istarske. Nesreća se dogodila oko 10,25 sati, na pružnom prijelazu kod Stancije Grgur, između željezničkog kolodvora Čabrunići i željezničkog kolodvora Vodnjan.


Kako je izvijestila policija, 52-godišnjak je automobilom Renault, pulske registracije, vozio po nerazvrstanoj cesti, a kada je došao do pružnog prijelaza – na kojem nema uređaja za zatvaranje prometa ni uređaja kojima se najavljuje približavanje vlaka – nije zaustavio vozilo pored prometnih znakova obaveznog zaustavljanja i Andrijinog križa, nego nastavio vožnju preko željezničke pruge, bez da se uvjerio da to može sigurno učiniti.
U tom je trenutku naišao putnički vlak, kojim je na relaciji Maribor – Pula upravljao 51-godišnji slovenski državljanin te je vlak udario u bočnu stranu automobila. Na mjestu događaja smrtno je stradao vozač automobila, a njegovo tijelo prevezeno je na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije.


Policija će o događaju podnijeti izvješće nadležnome državnom odvjetništvu.