Prevrtanje traktora

Detalji strašne nesreće u Istri: ‘Majka djevojčice je potrčala je spasiti ju, ali je bilo prekasno’

Portal Novilist.hr

Foto Glas Istre

Foto Glas IstrePULA Nisu još poznate sve okolnosti pogibije petogodišnje djevojčice i njezine 74-godišnje prabake A. L. iz mjesta Bičići kod lokve Močar u šumi u Bičićima, no možda bi vještačenje traktora koje je naložilo državno odvjetništvo moglo rasvijetliti zašto je došlo do tragedije koja je u utorak navečer zadesila ovo malo istarsko mjesto na Barbanštini, javlja Glas Istre.


Policija je izvijestila da je dosad utvrđeno da je do prevrtanja traktora s priključkom došlo u utorak oko 19.30 sati kada je 79-godišnji L. L. iz Bičići na šumskom putu upravljao traktorom IMT 533 koji je dolaskom do uzbrdice, iz zasad neutvrđenih razloga, počeo kliziti unatrag.


Na stražnjem dijelu traktora nalazio se priključen takozvani sanduk u kojem je muškarac nepropisno prevozio svoju 74-godišnju suprugu i njihovu petogodišnju praunučicu.
Traktor s prikolicom kojim je upravljao 79-godišnji L. L., suprug stradale žene i pradjed poginule djevojčice, na uzbrdici je počeo kliziti unatrag. Ovaj 79-godišnjak, koji se inače kreće uz pomoć štaka, uspio se izvući iz lokve te je, budući da mu je mobitel bio mokar i da na tom području nema signala, otišao po pomoć…


– On je, čuo sam, jadan odmah išao zvati upomoć. Kuća im je tristotinjak metara od mjesta nesreće. Mislim da je dozvao mamu malene, koja je potrčala i izvukla dijete iz jame, ali je, nažalost, bilo prekasno. Došla je i Hitna pomoć, ali nije im bilo spasa, ispričao je za 24 sata susjed obitelji koju je zadesila strašna tragedija.


Otac poginule djevojčice, inače vatrogasac, u trenutku nesreće bio je u službi u Puli. Oko 20 sati telefonom mu je javljeno što se dogodilo, a njegovi kolege odmah su pohitali na teren kako bi pomogli u izvlačenju traktora.Traktor IMT 553 je iz jame pune vode i blata izvučen tek u srijedu prijepodne, i to pomoću bagera. Svjedoci kažu da je prizor na mjestu nesreće bio potresan. Djevojčičine čizmice ležale su na tlu pored štapova koje je njezin pradjed koristio. U trenutku nesreće djevojčica i njezina prabaka bile su u prikolici gdje se nalazila i freza.


Nesreća se, pišu 24 sata, dogodila na uskom i blatnom nepristupačnom šumskom putu.


– Je li vozaču došlo slabo ili je proklizao, ne znam. Znam samo da je na uzbrdici traktor otklizao u rikverc i našao se u jami, kazao je jedan rođak obitelji.