Državno odvjetništvo

Detalji nasilništva na benzinskoj crpki u Kraljevici: Tukli ga šakama u glavu, a kad je pao udarali ga nogama

Vladimir Mrvoš

Policija / NL arhiva

Policija / NL arhiva

Šestoosumnjičenik drvenom palicom koju je držao u rukama spriječio policijskog službenika u obavljanju službene radnje...RIJEKA – U Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv šestorice hrvatskih državljana (1987., 1981., 1974., 1994., 2000. i 1984.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede, kaznenog djela pokušaja teške tjelesne ozljede te kaznenog djela prisile prema službenoj osobi, provedena dokazna radnja prvog ispitivanja svih osumnjičenika.


Postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičenik 20. srpnja 2020. na benzinskoj postaji u Kraljevici, u nakani da teško tjelesno ozlijedi oštećenika, nakon kraće verbalne prepirke s njim, zadao mu šakama više udaraca u glavu od kojih je oštećenik zadobio teške tjelesne ozljede (višekomadni prijelom lijeve zigomatične kosti s pomakom ulomaka i krvni podljev lijevog oka s otvorenom ranom donjeg kapka).


Nakon toga su, osnovano se sumnja, prvoosumnjičenik zajedno i dogovorno s ostalim osumnjičenicima, oštećenikovu prijatelju zadali više udaraca nogama i rukama po glavi i tijelu nanijevši mu lake tjelesne ozljede (rane i krvni podljevi), dok je šestoosumnjičenik drvenom palicom koju je držao u rukama spriječio policijskog službenika u obavljanju službene radnje pružanja pomoći ozlijeđenim osobama i sprječavanja daljnjih kaznenih djela.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci je podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv prvoosumnjičenika i drugoosumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke.