Spriječen u bijegu

Deset minuta nakon provale “pao” u ruke policiji. Rus kamenjem i cijevima razbio stakla na trgovini

Šarlota Brnčić

Foto PU istarska

Foto PU istarska

Pokrao više pametnih satova, automobilskih navigacijskih uređaja, prijenosna računala, tablete i drugu računalnu opremu.Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim ruskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teška krađa.


Nakon što je policija zaprimila dojavu da je jučer oko 3.50 sati provaljeno u trgovinu u sklopu trgovačkog centra u Ulici Rimske centurijacije u Puli, policijski službenici su za svega deset minuta pronašli počinitelja.


U Ulici braće Čeh pronašli su 45-godišnjeg ruskog državljanina koji je u automobilu Suzuki, zagrebačke registracijske oznake, imao otuđene predmete.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni kamenjem i cijevima razbio stakla na trgovini te je ušao u trgovinu i iz nje otuđio više pametnih satova, automobilskih navigacijskih uređaja, prijenosna računala, tablete i drugu računalnu opremu, čime je pravnu osobu iz Zagreba oštetio za nekoliko stotina tisuća kuna.


Policija će pronađene predmete vratiti pravnoj osobi, a osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.