PU PG

Delnički policajci istražujući krađe razotkrili i prijevare

Šarlota Brnčić

Ilustracija: Sergej Drechsler

Ilustracija: Sergej Drechsler

Po završetku istraživanja, poradi sumnje u krađe, mjerodavnom državnom odvjetništvu su kazneno prijavljeni 18, 33 i 43-godišnjak, a 29-godišnjakinja uz krađu i za dva kaznena djela prijevare, te je s 33-godišnjakom predana pritvorskom nadzornikuDelnička policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad četvero hrvatskih državljana, starosti od 18 do 43 godine, zbog sumnje u kaznena djela iz domene imovinskog kriminaliteta.


Njih troje sumnjiči se da su u dogovoru 5. siječnja iz trgovačkog centru na području Delnica otuđili više različitih prehrambenih i higijenskih artikala u vrijednosti oko 4.700 kuna, a u tome im je pomogao i 43-godišnji djelatnik trgovine.


Uz navedeno, tijekom krim istraživanja je otkriveno kako je 29-godišnja hrvatska državljanka prošle godine u kolovozu, u dva navrata počinila dvije prijevare na štetu tijela državne uprave čime je Državnom proračunu RH prouzročena materijalna šteta od 13.840 kuna.
Po završetku istraživanja, poradi sumnje u krađe, mjerodavnom državnom odvjetništvu su kazneno prijavljeni 18, 33 i 43-godišnjak, a 29-godišnjakinja uz krađu i za dva kaznena djela prijevare, te je s 33-godišnjakom predana pritvorskom nadzorniku.