Smanjenje kazne

Daruvarac za mjesec dana treba otići u zatvor, ako to ne učini moguća i tjeralica

Hina

Foto Dino Stanin/PIXSELL

Foto Dino Stanin/PIXSELL

U roku od tri dana odluka ide sucu izvršenja koji će donijeti odluku o upućivanju na izdržavanje kazne. Taj poziv Kovačević treba preuzeti u roku od osam dana, a onda ima otprilike 2-3 tjedna za odlazak u zatvor, pojasnio jeZADAR Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu smanjilo je kaznu Darku Kovačeviću Daruvarcu (32) za brutalno premlaćivanje djevojke u kafiću u Zadru s pet na četiri godine zatvora, potvrdio je Općinski sud u zadru.


Smanjenje kazne novinarima je u ponedjeljak potvrdio Denis Klarendić, glasnogovornik Općinskog suda u Zadru, na čiju je adresu stigla odluka sa splitskog Županijskog suda.


»Županijski sud u Splitu odbio je žalbu osim u dijelu koji se tiče kazne i preinačio je na četiri godine zatvora. Jednako kao i u prvom stupnju, okolnosti djela su poznate, krivnja je priznata, ali su odbijene sve žalbe, prigovori, primjedbe. Kao olakotna okolnost uzeto je priznanje krivnje i tvrdnja da će oštećenica biti obeštećena«, rekao je Klarendić.
U roku od tri dana odluka ide sucu izvršenja koji će donijeti odluku o upućivanju na izdržavanje kazne. Taj poziv Kovačević treba preuzeti u roku od osam dana, a onda ima otprilike 2-3 tjedna za odlazak u zatvor, pojasnio je.


Na upit novinara kakav je postupak ako se Kovačević ne javi sucu, Klarendić je rekao da će sudac izvršenja izdati dovedbeni nalog. Ako se ne javi na izdržavanje kazne zatvora, izdaje se nalog o sprovođenju, a onda je moguća i tjeralica.


Darko Kovačević Daruvarac proglašen je krivim 10. siječnja na Općinskom sudu u Zadru za prijetnje i brutalno premlaćivanje 18-godišnje djevojke 13. lipnja prošle godine u Zadru.


Iako je tužiteljstvo tražilo da se Kovačeviću odredi kazna od 5,5 godina zatvora, sutkinja Općinskog suda u Zadru Mitra Meštrović izrekla je nepravomoćnu presudu od pet godina bezuvjetnog zatvora. Kovačević je osuđen na četiri godine i šest mjeseci za tešku tjelesnu ozljedu, a deset mjeseci dobio je zbog prijetnje.