Trostruko ubojstvo u Splitu

Danas presuda Zavadlavu. Tužitelji traže 50 godina zatvora, a on – Nobelovu nagradu: ‘Moja je krivnja u tome što sam živ’

P. N.

Milan Sabic/PIXSELL

Milan Sabic/PIXSELL

Ja sebe ne vidim na mjestu zločina, ja sam tad bio u moru. Uhićen sam na temelju nečije insinuacije, rekao je u svojoj obrani ZavadlavNa Županijskom sudu u Splitu danas u 13 sati bit će izrečena presuda za trostruko ubojstvo Filipu Zavadlavu.


On se ne mora pojaviti na izricanju presude, no 24 sata doznaju kako je izrazio interes da ju čuje uživo.


Zavadlavov odvjetnik Branko Šerić u iščekivanju presude nije htio ništa komentirati, a podsjećamo da ubojici iz Splita prijeti čak 50 godina zatvora, koliko za njega traži tužiteljstvo. Tereti ga se za trostruko teško ubojstvo, dovođenje u opasnost života i imovine te nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja te eksplozivnih tvari. Prema optužnici, on je Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25) smaknuo iz bezobzirne osvete zbog maltretiranja njega i brata.
U njih je u centru Splita 11. siječnja prošle godine ispalio 36 metaka iz kalašnjikova.


“Ja nisam kriv, tražim da me oslobodite optužbe i da me se nominira za dodjelu Nobelove nagrade za mir. Što se tiče ovog psihijatrijskog vještačenja koje je provedeno, ja se s tim ne slažem. Ukoliko moja krivnja leži u tome što sam ja živ, onda sam kriv sto posto, dajte mi 50 godina. Ja sebe ne vidim na mjestu zločina, ja sam tad bio u moru. Uhićen sam na temelju nečije insinuacije. Ja to nisam napravio. Još me nitko nije uvjerio da sam baš ja osoba koja je pucala” – rekao je Zavadlav, podsjećaju 24 sata.