Kaznene prijave

Dame preko bodljikave žice krale iz bivše tvornice MOL

Marin Smolčić

NL arhiva

NL arhiva

Ove dame se sumnjiče da su 7. listopada 2021. godine iz jedne provaljene hale tvornice 'Marko Orešković' koja ne radi u Ličkom Osiku krale  mjerne instrumente, dijelove tokarskog stroja, glodala i građevinska kolica 
LIČKI OSIK Ugašeni industrijski gigant, tvornica ‘Marko Orešković’ (MOL) već godinama predstavlja mamac za kradljivce metalne galanterije. Hale su očerupane, mjestimično je skinut i metalni krov, dok se unatoč žičanoj ogradi krađe događaju i 30 godina nakon gašenja većine tvorničkih pogona.


Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakinjom i 35-godišnjakinjom (obje s područja Gospića) zbog osnova sumnje da su počinile kazneno djelo krađe.

Ove dame se sumnjiče da su 7. listopada 2021. godine iz jedne provaljene hale tvornice ‘Marko Orešković’ koja ne radi u Ličkom Osiku krale  mjerne instrumente, dijelove tokarskog stroja, glodala i građevinska kolica u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem na području Gospića. Ovo im svakako nije bio prvi pohod u ugaslu tvornicu.


Protiv njih će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.