Tomislav Đakić

Đakićev sin prijetio policajcima i vrijeđao ih, osuđen je, ali u zatvor neće

Portal Novi list

Tomislav Đakić / Foto Facebook

Tomislav Đakić / Foto Facebook

Čim je ugledao policajce, Đakić mlađi počeo je na njih vikati i psovati ih: "Znate li vi tko sam ja?"Tomislavu Đakiću (23), sinu saborskog zastupnika HDZ-a Josipa Đakića, na Županijskom sudu u Karlovcu potvrđena je presuda kojom je osuđen za prijetnje policajcima u lipnju prošle godine.


Tom presudom izrečena mu je kazna u trajanju od deset mjeseci zatvora koja je zamijenjena radom za opće dobro po principu jedan dan zatvora za dva sata rada, pišu 24 sata.


U kaznu mu je uračunat i mjesec dana koje je, nakon samog događaja, proveo u istražnom zatvoru zbog čega mora odraditi još 540 sati društveno korisnog rada.
Sud mu je odredio i zaštitni nadzor, koji može trajati do završetka rada za opće dobro, te uključivanje u psihosocijalni tretman.


Riječ je o događaju od 18. lipnja 2020. na Trnjanskoj cesti u Zagrebu. Naime, tog je dana oko ponoći zatražena intervencija policajaca iz VIII policijske postaje PU zagrebačke zbog dojave o narušavanju javnog reda i mira odnosno sukobu više ljudi ispred jednog restorana.


Kako je tad pisao Telegram, čim je ugledao policajce, Đakić mlađi počeo je na njih vikati i psovati ih.


Galamio je: “Znate li vi tko sam ja?” te prijetio da će “svi dobiti otkaz”. Bez obzira što su ga više puta upozorili da se smiri i prestane s vrijeđanjem, nastavio ih je divljati.


Zbog toga su ga priveli u postaju gdje su mu izmjerili koncentraciju od 1,5 promila alkohola u organizmu.


Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu kasnije je objavilo kako postoji osnovana sumnja da je 22-godišnjak 18. lipnja 2020., za vrijeme dok je bio u prostoriji za zadržavanje policijske postaje, s nakanom da ustraši policijske službenike, počeo vikati na njih i vrijeđao ih.


Izrekao im je više raznih prijetnji, kao i da će ostati bez posla pozivajući se na člana svoje obitelji. Sudac istrage izrekao mu je tad mjesec dana istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela.


Đakić mlađi je na sudu priznao krivnju te se ispričao policajcima, a Jutarnji list piše, kako je u vrijeme događaja osim pod utjecajem alkohola, konzumirao i opojne droge, odnosno urin mu je bio pozitivan na kokain i THC.