Mladić stradao na mjestu

‘Čuo se prasak, a on je pao kao pokošen’: Donosimo nove detalje tragedije kod “gumenog grada” u Malinskoj

Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Kad ga je pokosio strujni udar, mladić je u ponedjeljak u večernjim satima s kolegama izvlačio, prao i pospremao napuhane elemente plutajućeg akvaparka na plaži Rupa u MalinskojMALINSKA – Otok Krk potresla je još jedna u sad već poduljem nizu tragedija koje se, nažalost, na tom kvarnerskom otoku ne prestaju redati.


Dvadesetdvogodišnji mladić s područja Dobrinjštine život je izgubio tijekom večernjih sati ovog ponedjeljka, i to dok je na plaži Rupa u središtu Malinske, električnim peračem prao jedan od elemenata »gumenog grada«, plutajućeg igrališta koji zabavnu ponudu obogaćuju na brojnim otočnim kupalištima.


Pomoć brzo stigla


Nesretni je mladić, koji je prema svemu sudeći ondje sezonski i radio, zajedno s još nekoliko svojih kolega te večeri prionuo poslu raspremanja zrakom napunjenih elemenata plutajućeg zabavnog kompleksa te je, nešto nakon 19 sati, koristeći se »mini-washem« započeo pranje na obalu izvučenog plažnog rekvizita. Kako su nam prenijeli neki od očevidaca tragedije koja je uslijedila, u jednom se trenutku čuo prasak nakon kojeg je nesretni mladi otočan kao pokošen pao na tlo.
Stradao je od udara električne energije s kojom je u dodir došao iz neispravnog ili oštećenog uređaja kojim se koristio, a moguće i iz oštećenog produžnog kabela kojih je, kažu nam upućeni u događanja koja su se te večeri zbila na popularnoj malinskarskoj plaži, na tlu bilo rastegnuto nekoliko. Iako su nesretnom mladiću u pomoć odmah priskočile njegovi kolege, a nakon dvadesetak minuta i na poprište tragedije iz Krka pristigli djelatnici Hitne medicinske pomoći, nesretnom 22-godišnjaku nije bilo spasa. Upućeni u tijek nezapamćene tragedije predstavili su nam i da su sva nastojanja medicinara da reanimiraju mladića, a koja su trajala gotovo cijeli sat, naposlijetku završila bez željenog ishoda.


Ispitivanje odgovornosti


Očevid je na mjestu tragedije, doznali smo, također, obavljen suradnjom policijskih službenika, predstavnika inspekcije zaštite na radu odnosno Državnog inspektorata, a dovršetkom njihovih izvida i vještačenja utvrdit će se što je ondje pošlu po zlu, kao i postoje li u ovoj nesreći elemeneti nečije odgovornosti za kakav propust ili neispravnost sustava kojim se stradali mladić koristio. Tijelo stradalog otočana prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku riječkog Medicinskog fakulteta gdje će se, preneseno nam je jučer, obdukcijom utvrditi točan uzrok smrti. Svi koji su svjedočili tragičnom događaju u blizini malinskarskog aquaparka, ali i oni koji su čuli za nesreću u kojoj je izgubljen još jedan mladi život, jučer su bili potreseni i šokirani događajem kakvog ondje nitko ne pamti.


Policijsko izvješće


Kako je propćila policija, teška nesreća na radu dogodila se u ponedjeljak navečer, prilikom obavljanja poslova na plaži u Malinskoj na otoku Krku, a u kojoj je smrtno stradao 22-godišnji hrvatski državljanin. Očevid na mjestu događaja obavljen je u suradnji policije i inspektora zaštite na radu iz Državnog inspektorata.


Prema do sada utvrđenom, mladić je stradao dok je koristeći perač prao sprave u vodenom parku. Tijelo stradalog mladića prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Rijeci radi obdukcije.


Utvrđivanje svih relevantnih činjenica ovog događaja nastavlja se u suradnji s nadležnom inspekcijom rada.