Nasilje u obitelji

Crikveničanin prisiljavao suprugu i dijete da piju apaurine; smješten u riječki zatvor

Šarlota Brnčić

Foto Davor Puklavec/PIXSELL

Foto Davor Puklavec/PIXSELL

Kako se supruga usprotivila zaprijetio joj je izbacivanjem iz stana pa je na koncu popila tabletu. No nije stao na tome već ju je prisilio da popije još nekoliko tableta, a ovoga puta radilo se o apaurinu. Krenuo je potom tjerati i sina da pije tabletePod sumnjom u kaznena djela nasilje u obitelji i povrede djetetovih prava te dva kaznena djela omogućavanje trošenja droga smješten je danas popodne u istražni zatvor 45-godišnji M. B. iz Crikvenice.


Osumnjičen je da je u nedjelju poslijepodne u stanu u Crikvenici prišao supruzi i osmogodišnjem sinu te im kazao da će sada svatko dobiti po jednu tabletu. Kako se supruga usprotivila zaprijetio joj je izbacivanjem iz stana pa je na koncu popila tabletu. No nije stao na tome već ju je prisilio da popije još nekoliko tableta, a ovoga puta radilo se o apaurinu.


Krenuo je potom tjerati i sina da pije tablete. Majka mu je pokušala reći da će ona umjesto djeteta popiti tablete, ali joj suprug to nije dozvolio. Cijelo vrijeme je vikao i psovao na suprugu.
Kako neslužbeno saznajemo, radi se o tabletama koje inače osumnjičeni Crikveničanin mora piti kao terapiju, a iako je do sada neosuđivan usvojen je prijedlog državnog odvjetništva da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja daljnjeg postupka.