Lažni iskaz

Crikveničanin prijavio gubitak vozačke i prometne dozvole, a istina je potpuno drugačija

Šarlota Brnčić

Vozačka i prometna dozvola oduzete su mu zbog počinjenja prometnog prekršaja na području susjedne državeCrikvenička policija dovršila je krim istraživanje te kazneno prijavila 25-godišnjaka zbog sumnje na po dva kaznena djela davanje lažnog iskaza i ovjeravanje neistinitog sadržaja.


Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 25-godišnjak u listopadu prošle godine u stanici za tehnički pregled vozila lažno izjavio te potpisao izjavu o gubitku prometne dozvole. Dovodeći takvom izjavom u zabludu nadležno tijelo podnio je zahtjev te ishodovao novu prometnu dozvolu.


Također, u siječnju ove godine u nadležnoj policijskoj postaji je prijavio gubitak te potom ishodovao i novu vozačku dozvolu, iako je znao da su mu i vozačka i prometna dozvola oduzete zbog počinjenja prometnog prekršaja na području susjedne države.
Oduzetu vozačku i prometnu dozvolu nadležno tijelo susjedne države naknadno je dostavilo policiji te je utvrđeno da je osumnjičeni nove isprave ishodovao dajući lažni iskaz te ga ovjerivši svojim potpisom.