Dolijala

Cilj novčanici u torbama i ruksacima koje su žrtve najčešće nosile na leđima. “Ispeglana” i bankovna kartica

Šarlota Brnčić

Ilustracija Snimio: Sergej Drechsler

Ilustracija Snimio: Sergej Drechsler

Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 22.750 kuna.Zagrebačka policija provela je kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakinjom zbog sumnje u više krađa i jedno kazneno djelo računalne prijevare na štetu više osoba starosti od 29 do 83 godine.


Sumnja se da je, početkom siječnja u jutarnjim satima, zajedno s još jednom za sada nepoznatom osobom, na području Medveščaka, iskoristila nepažnju oštećene, koja se pješice kretala te su joj iz kolica koja je vukla za sobom otuđile novčanik s dokumentima i novcem.


Istog dana, nešto kasnije, s ranije otuđenom bankovnom karticom, na obližnjem bankomatu u više navrata su uspjele podići novac.
Nadalje, sumnja se da je, od 11. lipnja 2021. do sredine siječnja ove godine počinila još šest krađa, na način da je također na području Medveščaka, u trgovini, na tržnici te na ulici, prilazila oštećenima da bi im iz torbi ili ruksaka, koje su najčešće imali na leđima, otuđivala njihove novčanike s dokumentima.


Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 22.750 kuna.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici podnijeli su posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.