Nesreća

Cijelu noć trajala je potraga za drugim pilotom iz vojnog helikoptera koji se srušio u Zlarinskom kanalu

Hina

Foto Duško Jaramaz / PIXSELL

Foto Duško Jaramaz / PIXSELLCijelu noć trajala je potraga za drugim pilotom iz vojnog helikoptera Kiowa Warrior koji se jučer ujutro srušio u more Zlarinskog kanala kod Zablaća, a ta se potraga nastavlja i danas. Traga se za natporučnikom Tomislavom Baturinom.


Za njim je, podsjeća N1, jučer poslijepodne tragalo sedam brodova i helikopter.


Navečer su u potragu bila ukljačena dva broda i autonomno podvodno vozilo Remus Hrvatske ratne mornarice (HRM) te operativne službe Ministarstva unutarnjih poslova i spasilački brod iz sastava Lučke kapetanije Šibenik. Ranije jučer pronađeno je tijelo bojnika Marina Klarina.
Bojnik Marin Klarin, pilot helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva rođen je 1977. u Zadru. Bio je pripadnik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva od 2000., a tijekom svoje karijere u Hrvatskoj vojsci obnašao je niz odgovornih dužnosti. Bio je nastavnik letenja u Eskadrili obuke helikoptera, zapovjednik letačkog voda u Eskadrili helikoptera 93. zrakoplovne baze te pilot helikoptera u 393. Eskadrili helikoptera 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Godine 2013. sudjelovao je u mirovnoj misiji NATO-a KFOR na Kosovu na dužnosti stožernog časnika za zračne operacije.


Za uspješno izvršavanje zadaća bojnik Klarin ocjenjivan je najboljim ocjenama, a za ostvarene rezultate nagrađivan je i pohvaljivan više puta od strane ministra obrane, načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH i zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.


Natporučnik Baturina za kojim se još traga je suprug i otac male kćerkice te jedan od najperspektivnijih mlađih pilota.