Nesreća na Krku

Cessna prisilno sletjela nedaleko krčkog aerodroma: piloti neozlijeđeni

Hina

Cessna 172 čeških registarskih oznaka letjela je u formaciji zrakoplova također čeških registarskih oznaka. Tijekom leta dogodio se kvar na motoru pa je zrakoplov prisilno sletio kod mjesta Rudine u blizini špilje BiserujkeZbog kvara na motoru tijekom leta danas je prisilno sletjela Cessna 172 kod mjesta Rudine na otoku Krku pri čemu nitko nije ozlijeđen, a zrakoplov je oštećen, priopćeno je iz Agencije za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova. 


 Cessna 172 čeških registarskih oznaka letjela je u formaciji zrakoplova također čeških registarskih oznaka. Tijekom leta dogodio se kvar na motoru pa je zrakoplov prisilno sletio kod mjesta Rudine u blizini špilje Biserujke 1,5 kilometar od Zračne luke Rijeka. Prilikom prinudnog slijetanja zrakoplov se okrenuo na krila i pretrpio oštećenja. U trenutku nesreće u zrakoplovu su bila dvojica pilota, češki i ruski državljanin koji u nesreći nisu ozlijeđeni.


 Agencija za istraživanje će u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova očevid obaviti sutra, 23. travnja.
Tehničku istragu te zrakoplovne nesreće provest će Agencija za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova koja će po završetku istrage izraditi završno izvješće, koje će javnosti biti dostupno na službenoj internetskoj stranici Agencije za istraživanje, kaže se u priopćenju.