Opreza nikad dosta

Prijavljeno čak sedam požara za vikend u PGŽ-u. Potpuno izgorjela vikendica u Delnicama

Šarlota Brnčić

Ilustracija NL

Ilustracija NL

Šteta svih požara procjenjuje se na iznos od najmanje 319.000 kuna.Policija je tijekom prošlog vikenda zaprimila čak sedam prijava o požarima što su izbili na području Primorsko-goranske županije od kojih su iz PU primorsko-goranske izdvojili one na čabarskom i delničkom području.


U požaru koji je izbio na obiteljskoj kući na čabarskom području u vlasništvu 44-godišnjakinje nije bilo ozlijeđenih osoba, a ugasili su ga vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Čabra. Izgorjela je kuhinja, odnosno kuhinjski drveni elementi, štednjak i ostalo.


Prema rezultatima očevida, utvrđeno je da je uzrok požara kvar na električnoj instalaciji uključene zidne kuhinjske nape.
Na širem delničkom području jučer je došlo do požara u kući za odmor u vlasništvu 52-godišnjakinje. i u ovom požaru nema ozlijeđenih, a ugasili su ga vatrogasci vatrogasnih društava s područja Delnica. Vikend kuća je u potpunosti izgorjela, a kao uzrok požara utvrđen je prijenos temperature sa zapaljivog materijala iz peći na kruta goriva (drva kojim je ložena vatra) na drveni pod i okolni zapaljivi materijal.


Materijalna šteta svih požara procjenjuje se na iznos od najmanje 319.000 kuna.


Kako bi izbjegli moguće ozljede i materijalnu štetu policija sve građane upozorava da u plastične kontejnere ne odlažu pepeo, žar, zapaljive tekućine ili neugašene opuške. Isto tako svijeće i druge predmete koji mogu izazvati požar ne ostavljajte bez nadzora.


U slučaju požara odmah nazovite vatrogasce na broj 193 i policiju na 192!